За какви световно известни събития са се използвали часовниците сейко?

Ако сте решили да си доставите удоволствието да се сдобиете с един от най-качествените и точни варианти за измерване на времето, то едва ли бихте пропуснали да разгледате световните марки, признати от десетилетия.

Такива са часовниците сейко, които имат дълга и интересна история, подробности за която можете да видите в сейко на timer.bg, както и да се запознаете с новите тенденции и подобрения на големите производители. Датираща още от 1881 г., създадената в Япония компания Seiko първоначално започва, като магазин за продажба на вносни часовници, след което се развива във фабрика за стенни часовници, скоро след което извежда първия си разработен джобен часовник, наречен „The timekeeper“. Въпреки дългата си история на неуспехи и трудно начало, преминаващо през земетресение, финансов спад, вследствие на втората световна война, Сейко не спора производството си и се превръща в разпознаваема марка из целия свят.
За какви световно известни събития са се използвали часовниците сейко?
За какви световно известни събития са се използвали часовниците сейко? След като започват да използват кварцови механизми в изработваните от тях модели, Seiko са избрани за официален таймкийпър на световните Олимпийски игри в Токио през 1964 г., а доставените от тях повече от хиляда часовника са първите в света с преносими кварцови механизми с хронометър. Така те добиват световна популярност и не е случайно, че звезди, като Шварценегер, Сигорни Уивър и много други, са били забелязвани с часовници seiko. Така се нареждат сред първенците в часовникарската индустрия в света.

Кварцовите часовници сейко са пионери в областта. След популярността на кварцовия механизъм, в компанията Сейко започват работа по първия кварцов часовник за широка употреба, който е пуснат в продажба през 1969 г., като Seiko заявяват, че един ден всички часовници ще се изработват по този начин и се случва точно така. След този успех компанията отново става таймкийпър на Олимпиада, като този път на зимните Олипмийски игри в Сапоро през 1972 г. През същата година те представят и първия си дамски модел от серията, а следващата година извеждат своя дигитален LCD кварцов часовник. Високите темпове на развитие в областта на часовникарството са повече от очевидни, а желанието за развитие и разпространение на пазара води до откриването на магазини Сейко в САЩ и Великобритания, след което и в Бразилия и Австралия.

В богатия каталог на timer.bg можете да изберете, както аналогови, така и часовници сейко с хронограф, чиито механизъм може да бъде автомат, кварц или кинетичен, а също и соларен. След като изберете типа покритие, корпуса и материалите, от които да бъде изработена верижката, можете да разгледате селектираните предложения и да направите финален избор. Филтърната система е изключително удобна, по отношение на параметрите, които желаете да присъстват в избрания часовник. Имайки предвид известната японска точност и пословична прецизност в изработката на каквото и да било, то и при Сейко нещата не стоят по по-различен начин. Още повече, че марката се занимава с изработката на часовници, то нивото на прецизност е безкомпромисно. Не случайно, Японските държавни железници избират именно Seiko за официален железопътен часовник още през 1929 г. Ако държите на точността и перфектната изработка, знаете какъв часовник ви е необходим. Преценете сами.