Висок клас термопомпи с голяма ефективност на ниски цени

Когато говорим за западните европейски държави, винаги си мислим, че там животът им е като „наготово уреден“, а то всъщност не е така. Хората работят усърдно, за да развиват вътрешната и външната икономика на страните си. Пазят територията на държавите си и се стремят да не я замърсяват екологично.

В Швейцария, 75% от новопостроените къщи са оборудвани с термопомпи. В Австрия, Германия, Финландия и Норвегия, термопомпите са инсталирани във всяка трета новопостроена къща, а във Франция следва аналогичен развой. Инсталациите с котли в по-старите къщи все по-често се заменят с термопомпи. В Швеция, която е водеща в това отношение, почти половината (700,000) от всички къщи разполагат с термопомпи.

За наше щастие в България също вече има такъв вариант на отопление и климатизация. Мултиклима ЕООД е инженерингова фирма, която се занимава с инсталацията на термопомпи вече повече от 25 години и има толкова голям опит зад гърба си, че няма проект и терен, с който да не може екипът да се справи. Фирмата е официален партньор и оторизиран търговски представител на австрийския производител Heliotherm. Брандът е е водещ производител на термопомпи и има над 25 години опит в областта на високо ефективните термопомпени технологии за отопление, охлаждане и затопляне на вода. Непрекъснатата научна работа и нови разработки в изпитателния център на Хелиотерм са гаранция за поддържане на най-високо технологично ниво и надеждност на термопомпите с марката Heliotherm. Множеството патенти, сертификати и награди от различни институти потвърждават високата оценка за модерните технологии на компанията.

Висок клас термопомпи с голяма ефективност на ниски цени

Посетете виртуалното пространство на Мултиклима само с един клик на Multiclima.bg, за да видите всички видове и модели термопомпи Heliotherm, които те предлагат. Всички цени в продуктовите категории са много достъпни заради партньорството между двете компании.

Ако се колебаете дали да изберете отопление и климатизация с термопомпи за дома, офиса или административната ви сграда, екипът на Мултиклима ви съветва да запомните една много важна подробност: С 1 кВтч електроенергия, термо-помпата произвежда от 3 до 5 кВтч безплатно. Колкото е по-голям COP (коефициент на полезно действие), толкова по-ефективна е термопомпата. Това е един от най-важните критерии, които трябва да запомните при избора на термопомпа. Техният съвет е да се фокусирате върху средния годишен COP, това е показателят, който взема предвид годишните метеорологични условия. Оценете вашите потребности правилно! Ако все пак се затруднявате при избора на термопомпа, Мултиклима предлага безплатна консултация на всеки клиент, който не е наясно с това кое е най-подходящо за неговия терен. Обсъждат се целите, които искате термопомпата да изпълнява, мястото и терена на имота. Специалистите правят проучване и установяват кой природен източник е най-надежден в случая.

В дома, най-често използваните системи са термопомпи въздух-вода, които трансформират топлина от въздуха. Ако инсталацията е изградена правилно, възвращаемостта на инвестицията варира от 3 до 8 години, в зависимост от обстоятелствата. Много от клиентите, които са избрали Мултиклима за техен инсталатор, твърдят, че са си възвърнали първоначалната инвестиция до последната стотинка в срок от три години. Разходите намаляват с до 80%. Това наистина е изгодна оферта на достъпни цени, която ви съветваме да не пренебрегвате.