Старчески дом – какви грижи за болни с деменция се полагат в него?

Интересували ли сте се досега къде в България може да откриете старчески дом, който да предлага грижи за хора с деменция или болни от Алцхаймер?

В случай, че тематиката ви вълнува – в следващите няколко изречения предстои да ви запознаем именно с подобен дом за стари хора, намиращ се в непосредствена близост до град София.

Обикновено, хората, които живеят в столицата пребивават в апартаменти, където понякога живеят и техните възрастни роднини. При хора, страдащи от загуба на паметта се наблюдават много и различни промени, както в поведението, така и в комуникацията с околните. Това често поставя под въпрос грижите, от които те се нуждаят. Именно в тази връзка, винаги е по-добре да поверите всичко свързано с тях на опитни медицински лица и персонал, като от старческия дом на abendrot.bg. Какви услуги ви предлага той и от какви грижи може да се възползват вашите възрастни близки, когато заживеят в него – нека ви разкажем.

Като едно от предимствата, на които могат да се радват хората, живеещи в старчески дом Абендрот бива чистият въздух. Локацията на домът за възрастни, разположен в полите на Стара планина, позволява спокойното пребиваване и на стари хора с белодробни заболявания и дихателни проблеми, което оказва ползотворно влияние върху тях.

Старчески дом - какви грижи за болни с деменция се полагат в него?

Грижите за всички в този старчески дом са на равно до едно положение. Съответно, ако някой има необходимост от по-специални грижи – то те му биват осигурявани. Такива могат да бъдат например:

– консултация с лекари, които са специалисти в дадена област;
– сестрински манипулации извън установения график;
– рехабилатационни услуги и други.

Повече за специализираните грижи, които домът предлага ще научите от сайта им на abendrot. Старческият дом обаче се слави с ежедневното и 24 часово наблюдение и внимание, което предлага на своите гости. Сред тези грижи се включват ежедневна, както лична хигиена, така и на стаите, в които пребивават вашите роднини. От друга страна те са снабдени с всички удобства, за да могат възрастните хора в старческия дом да се чувстват не само у дома си, но и винаги обгрижени от нужното внимание. Не пропускайте да посетите сайта на старчески дом abendrot.bg още сега, за да научите подробности.