Защо да изберем свежата спирулина, като част от менюто?

Имали ли сте усещането, че губите енергия и не можете да си отпочинете ефективно?

Ако това е така, може би сте претоварени с работа и много отговорности или се храните не дотам здравословно, което може да е причина за изтичането на големи количества енергия в опит храната да се усвои, а натрупването на вредни вещества, допълнително усложнява ситуацията.Ако сте решили да се подложите на някакъв вид пречистваща диета или да обновите менюто си с полезни или т.нар. супер храни, то на едно от първите места в търсенето ви, ще попаднете на известната спирулина със spirulina.bg В последните десетилетия този тип водорасло стана много популярно в Европа, а и у нас, като най-често се среща във вид на таблетки или на прах.
Защо да изберем свежата спирулина, като част от менюто?
Преминала през обработка, за да достигне до прахообразния си вид, обаче, спирулина губи значителни количества от полезните си вещества. Ето защо, да изберем свежата спирулина, като част от менюто е оптималния вариант. Къде да търсим такъв тип жива храна? В страниците на spirulina.bg лесно може да се поръча и да достигне за няколко дни до вас, като най-важното е че се произвежда в био ферма в България. Високото съдържание на минерали, антиоксидантни и незаменими аминокиселини, както и растителните протеини, заради които се търси като заместител на месото и млечните продукти, я прави много популярна.

Как се употребява свежата спирулина? Може да се добавя към студени ястия и напитки, както е важно да не се готви с нея, за да не намалеят качествата и. Може успешно да се съчетае с фрешове, смутита, дресинг за салати, както и в сутрешната закуска с мюсли и кисело мляко, например. На ден са достатъчни 2-3 лъжици, за да се приеме оптималното количество. Вижте повече в spirulina.bg за това как се произвежда и за какво още може да ви бъде полезна и преценете сами.