Съвети за избор на влакна за риболов

Знаете ли как да изберете правилните влакна за риболов?

В случай, че сте начинаещ рибар или пък все нещо не ви достига, за да постигнете перфектни резултати край водоема – в днешната ни публикация ще ви споделим няколко съвета за това как да изберете влакно, което няма да ви подведе.

На първо място едно от важните неща, на които трябва да обърнете внимание е мястото откъдето пазарувате. Доверявайки се всеки път на различни магазини би могло да се получи така, че да се лишите от качество на закупуваните артикули и за това нашия съвет е да се ориентирате към myfish уеб магазина. В него ви очакват не само разнообразие и изгодни цени, но също така и висококачествени риболовни принадлежности, които можете да закупите с няколко клика. Във връзка с влакната за риболов от този магазин – те биват различни видове, а както знаете съществуват по-тънки, по-дебели, по-меки и по-твърди влакна. Те дори имат и различни цветове, като за предпочитане е да имате поне няколко по-тъмни влакна за риболов. Те се използват през зимните месеци, когато сте за риба и за по-лесно ориентиране, когато искате да замятате винаги на една и съща дължина. Но нека се върнем към основната ни тема, която сме посветили на няколко ефективни съвета за избора на влакна за риболов от myfish.bg онлайн магазина за риболовни принадлежности.

Съвет 1: Винаги вземайте предвид водоема, на който ще ходите за риболов. При избора на влакна за риболов е много важно да съобразите дали ще ловувате в чист и бистър водоем, или такъв с различна растителност, клонки и пр. В случай, че във водата, където ще се проведе риболовът има доста препятствия – заложете на по-силно влакно, което да ви гарантира сигурност, че няма да се скъса. Ако ли пък сте се устремили към спокойни и чисти води – по-слабите влакна също биха били добър избор.

Съвети за избор на влакна за риболов

Съвет 2: Не следвайте сляпо примерите за избор на дебели влакна за риболов. Те не винаги са подходящи и водят до добър улов.

Съвет 3: Използвайте влакна с различни цветове. През зимата е за предпочитане да се доверите именно на по-тъмните влакна за риболов, които ще се отличават върху белия лед и така няма да има опасност да оплетете или скъсате влакното.

И не на последно място, нашият 4-ти съвет е да посетите онлайн магазина myfish.bg, където ще откриете всякакви влакна за риболов, подходящи за вашите нужди. Те ви очакват.