Можем ли да намерим специалист по ревматология в София?

Знаете ли, че видовете ревматични заболявания са повече от 100 и се определят по много критерии?

На базата на това дали са хронични или възпалителни, дали са дегенеративни или имунни, както и системни и още много други критерии, се поместват всички разновидности на този вид заболявания. Понякога се касае за диагнози, които се определят по-бързо от други, а в някои случаи са необходими повече изследвания и прегледи в кабинет по ревматология. При всички случаи е добре да не се отлага с този вид прегледи, за да може час по-скоро да се започне с подходящото лечение.

Можем ли да намерим специалист по ревматология в София?

Можем ли да намерим специалист по ревматология в София? В центъра на София, можем да отидем на преглед в ДКЦ-2, където специалистът ревматолог д-р Георгиев, може да ни направи пълен преглед на опорно-двигателния апарат, както и ставна ехография и редица други специализирани услуги. Специалистът завършва своя дисертационен труд през 2018 г. в „Св. Иван Рилски“ – клиниката по ревматология към УМБАЛ – София, където през това време е специализант и понастоящем работи с клиенти и не престава да се развива в своята област. Освен с практика, той се занимава и с научни статии в редица медицински журнали, като е рецензент на някои от най-престижните медицински списания, като JEXO, Medical Principles and Practice, както и Archives of Rheumatology и др.

В блога на специалиста в неговия сайт Revmatolog.bg, можете още да прочетете и за неговия личен опит с пациенти, както и препоръки за лечение и подход към ревматичните състояния. Да се обърнем към кабинета по ревматология в София, още повече когато се намира в центъра на града, е лесно и можем да го направим веднага щом усетим съмнение в състоянието на ставите си. Не е необходимо да става въпрос за силни болки или отоци, както и за скованост, достигаща до сериозно намаляване на обема на движенията, за да се сетим да се ориентираме към специализирано мнение. Погрижете се за здравето си възможно най-рано, за да се радвате на свободни движения, без болки.