Радостина Стоянова

5 полезни съвети за родители, преди старата на първия учебен ден

съвети за родители съвети за родители

Как децата да стават за училище без много хленчене – нямате само вие проблемът с вечерното късно лягане и невъзможността за сутрешно ставане.
Почти не съществува дете, което да няма проблем със ставането. За да помогнете на децата си за училище и самите вие да си спестите напрежение рано сутрин, научете децата да лягат всяка вечер не по-късно от 22 ч.

Приучете хлапетата сами да изградят този режим без крясъци и многократно повтаряне на „хайде“. Специалистите съветват в стаята на децата да няма електрически уреди и техника.

Телевизорът, компютърът и всички модерни джаджи са напълно излишни за децата и вредят не само на режим в съня, но и на здравето им.

5 полезни съвети за родители, преди старата на първия учебен ден Click To Tweet

В никакъв случай не предлагайте на децата преди сън шоколад, бонбони, газирани напитки или енергийни чайове.

Децата често губят вещите си в училище, особено докато са в началните класове. Сред загубени вещи могат да са тетрадки и учебници, до дрехи, несесери, телефони, ключове от дома. Ако има и съученици, които разполагат със същите модели вещи или униформата, то поставете (пришийте) им емблеми, с които малчуган сам да разпознава своите неща.

Предвидете контакт по всяко време с вас – добра идея е още от вътрешната страна на раницата да пришиете инициалите на детето, да поставите тефтер или бележка с телефона на родителя. По този начин винаги ще могат да ви потърсят, ако се налага.

Предвидете хигиената на детето – децата прекарват много време в училище и е добре да знаят къде се намира тоалетната. От вас зависи подсигуряването на мокри и сухи кърпи в раницата на детето. Научете ученикът, че миенето на ръцете след посещение в тоалетната е много важно.

Предвидете храната на детето – не забравяйте, че кутията с храна за детето е много важна. Наред с това храната на детето трябва да е добре изолирана, а не сред всички учебници. Поставяйки я в отделна преграда и добре затворена кутия, закуската няма да повреди учебниците и тетрадките на първокласника.

Подобни статии

  • Иска се кураж да гониш мечтите си, особено когато това означава напускане на високите етажи на кариера и устрем към нещо далеч по-различно от обичайната градивност. Впускаме се в представа за неизвестното, наречено благотворителност. Това е точно това, което много…
  • В търсене на по-голяма прецизност и актуалност следва да акцентираме на съвременното определение за дизайн, възприето от Международния съвет на организациите по индустриален дизайн lCSlD. Посочено е, че то „включва” всички сфери на дизайн и обезпечава базата за членките на…
  • Модните тенденции често се променят, но това съвсем не значи, че дизайнерите не обичат да поглеждат назад и да черпят идеи от отдавна отминали сезони, трендове от миналото. Съвсем спокойно дори и сега можем да намерим актуални тенденции сред дрехите…