Забележителности, които трябва да посетите ако обмисляте да купите имот в Бургас или областта

Недвижими имоти Бургаска област: Забележителности, които си заслужава да посетите

Бургас е забележителен град, в който туристите могат да намерят много интересни места, които да посетят, но и околностите на града предлагат не по-малко интригуващи забележителности. Благодарение на всички тях интересът към недвижими имоти Бургаска област постоянно нараства, което от своя страна предоставя чудесна възможност за инвестиции в този район.

Забележителности, които Бургаска област предлага

Веднага правим уговорката, че това е само малка част от всички забележителности, с които този район е пълен, а не изчерпателен списък с тях.

Замъкът в Равадиново

Този туристически обект се намира на 35 км от град Бургас и е изграден като средновековен замък от местен бизнесмен. Освен него в площ от 20 декара туристите ще видят езерца с лебеди, високи кули и пауни, които се разхождат свободно в градината на замъка. Входът за посетители струва 10 лв и е отворен целогодишно.

Беликташ

Това древно тракийско селище се намира на 56 км от Бургас, но е открито едва през 2003 г. Тук туристите могат да видят руините на древен тракийски храм, като някои от запазените реликви включват трона на жреца, част от олтара и мястото за жертвоприношения. Счита се, че това селище е изградено през 14 век.

Парк Отманли

Намира се на 15 км от града и се превежда като парк на зелената трева. Точно това можете да видите на това предпочитано от местните хора място, използвано за пикници. Дългият 2 км плаж Атия също се намира тук.

Лале баир

Така жителите на Бургас наричат хълма на любовта, който се намира в покрайнините на града. Панорамата към града, която ви очаква от върха, е невероятна, затова мястото привлича много фотографи.

село Бяла вода

Селото се намира на 45 км от Бургас и в него ще можете да разгледате руините на древно тракийско селище заедно с могилен некропол.

град Несебър

Струва си да разгледате и това отдалечено на 36 км от Бургас градче, към което много местни и чуждестранни туристи проявяват интерес. Старият град със своите тесни улички ще ви пренесе столетия назад във времето, а известният Черноморски курорт Слънчев бряг се намира на разстояние само 1 км от него.