Радостина Стоянова

Признаци, че вашия покрив тече

Колкото по-скоро може да обърнете внимание на течовете в покрива си, толкова по-лесно (и по-евтино) ще бъде да се определи причината. Изчакването, докато може да се видите вода вътре в помещенията, може да се окаже фатално за интериора и вещите ви. Това е особено важно, за да държите покрива си под око за признаци на течове, нередности и аварии след буря, виелица, градушка или друго природно бедствие. Ето и някои от първите неща, които могат да ви покажат червен флаг, че имате теч на покрива.

  • Липсващи или повредени ( битумни) керемиди.Това е добра идея да се провери вашия покрив периодично. Ако забележите липсващи или повредени керемиди, това е очевиден вход точка за вода, които могат да изгният обвивката дърво отдолу и може да доведе до изключително скъпи ремонти. Вземете херпес зостер ремонтирани или заменени възможно най-скоро.
  • Проблеми с лъскави материали.Блестящи материли са металните материали, които са включени в конструкцията на покрива и благодарение, на които водата от валежите се изтича в подземните канафки. Вижте за корозирали петна, малки дупки или признаци на ръжда. Може да има, също така места, където мигането е излязло навън и позволява на водата да потече вътре.
  • Проблеми с тавана.Първият видим признак на течове от вътрешната страна на вашия дом, често ще са на тавана. Всяко увисване, мехурчета или меки места трябва да бъдат разследвани веднага. Може да забележите, пилинг боя или обезцветени петна.
  • Проблеми със стени.Подобно на тавана, щетите от течовете вода често са под формата на пилинг боя или обезцветени петна. Може да видите следи от влага или сиви, жълти или кафяви петна.
  • Мухъл.Когато течовете остават неразкрити за дълго време, много вероятно е да доведат до мухъл във вашия дом. Това може да предизвика симптоми, като болки в гърлото, сърбеж по кожата и кашлица при вас или членовете на семейството ви, така че е добра идея системно да инспектирате за мухъл, ако един или повече хора в дома ви страдат от тези симптоми.

Подобни статии

  • Камери, които записват какво се случва, най-често се слагат на места, където има много хора. Заведенията за обществено хранене (ресторанти, барове, закусвални, като тук трябва да причислим и музикалните клубове) не са никакво изключение от правилото. Въпросът е защо? Помещенията…
  • Есенното настроение е често променливо, както самият сезон. Ето, защо е добре да го подсилите с ударна доза мода. Ако искате да бъдете женствена и неустоима, може да избирате от есенните дизайнерски колекции, които поместват както топли цветове, пастелни нюанси,…
  • Всеки вид изкуство има своите стилове и периоди. Те се определят от времената, от порядките, от войните, от преселенията, от музикалните предпочитания, накратко - от обществото. Има епохи, които са заемали десетки години наред, а има и стилове, които са…